voor de feestdagen

SINTERKLAAS DECORATIE MAKEN

Je kunt natuurlijk van alles in de winkel kopen.  Met discussie verantwoordde,  tot geen idee of ze nou zwart of wit zijn pietjes. Van plastic in vele kleuren voor een prikkie.  Of ongelooflijk wat duur op diversen internet verkooppunten.  

Maar …bij mij komt meteen “kan ik zelf” om de hoek kijken.  Dus ipv €15,- neer te tellen voor een welkomslinger. Kocht ik bij de Primera een groot vel Engels karton voor een hele euro. Even 5 minuten puzzelen en het sjabloon was gemaakt.

Meet 13 in de hoogte en 9 cm in de breedte. Aan de onderzijde markers je eerst het midden dus 4,5 cm en dan ga je 3,5 cm om hoog. Dit is het midden van je banner punten. Vandaar trek je twee lijnen naar de zijkant.  En de onderkant van je vlag is klaar. 

Ik heb het sjabloon uitgeknipt en gebruikt om zo mijn vlaggetjes te maken. 

Voor mijn lettertype heb ik er een van Pinterest gekozen en deze uitgeprint.

Vervolgens heb ik de letters uitgeknipt en deze als sjabloon op de vlaggetjes overgetrokken.  En daarbij 1,5 vanaf de punt aan de onderzijde aangehouden.

Nu kan je beginnen met uitsnijden, ik gebruik hiervoor een scalpel.  Maar hobby of Stanley mes kan ook. Vergeet niet een snij mat onder je werk te leggen. Snij zowel lang de lijnen van je vlaggetje uit als de letters in het midden van de vlag.

Voor de gaatjes heb ik een slagen en hobbyhamer gebruikt. Maar een perforator werkt ook prima.  Het voordeel van een slagpen is de dikte van je gaatjes. 

Nu is het nog een kwestie van op de juiste volgorde de vlaggetjes op het touw te rijgen.  En je bent klaar. Bij elkaar ben ik een uurtje bezig geweest.  Dat is mooi verdiend dacht ik zo. Buiten dat kun je hem geheel naar eigen smaak maken. Wij hebben sint dit jaar in het Fries welkom geheten.  

En als je dan toch nog een heel stuk karton overhoudt zoals ik maak je nog een raam “sticker”. 

Zoek op silhouet sinterklaas op Pinterest en je vind een wereld aan huisjes met Sint en Piet. Print er een uit en plak deze op je karton.  Je kunt direct beginnen met uitsnijden. 

Ik heb mijn ‘raamsticker’ gebruikt in mijn raamschildering. Maar je kunt hem ook zo gebruiken of plak hem langs een windlicht.  Pas daarbij wel op brandgevaar. 

Vilt is perfect voor leuke sinterklaasdecoratie. klik op de foto van sint, om verder te lezen hoe je deze maakt.

In een vreemd jaar als 2020 is een mooi initiatief ontstaan. De berenjacht. Waarbij mensen in hun venster beren plaatsten, zodat kinderen deze al wandelend konden op speuren.

Voor sinterklaas is er de pieten zoektocht. 

Maak een mooie tekening op het raam of plaats pietenpopjes in het venster. Ga je op pad neem deze gratis te printen afstreepkaart mee

HARTSTIKKE LEUK DAT JE MIJN CREATIEVE BLOG HEB BEZOCHT!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *