creatieve mama's

Knutselen met kinderen voor Halloween

In deze blog vind je een paar simpele maar leuke decoraties die je samen met kinderen kunt maken.

1. Geesten.
Halloween zonder geesten? Natuurlijk kun je dat niet. Met een paar goedkope middelen en in een paar stappen heb je een boom vol minigeesten.

Benodigdheden: Pingpongballen (goedkoop), verbandgaas, waterdichte marker, prikpen of naald, lange dunne naald, vislijn.

Prik de boven- en onderkant van de pingpongbal door met een prikpen of naald. Dit kan natuurlijk het beste door een volwassene gedaan worden. Laat het kind met de stift een gezicht op de bal tekenen. Laat het een tijdje drogen. Vouw het gaas open en snijd het vierkant indien nodig. Het moet zo groot mogelijk blijven. Vouw hem om de pingpongbal om te kijken of je hem lang genoeg vindt. Neem nu je vislijn en naald en steek deze door de gaten. Maak de draad van onder naar boven vast met een paar knopen. Nu kun je met naald en draad je gaas aan de pingpongbal bevestigen, een lus maken van de rest van je draad om op te hangen en je geest is klaar. Maak de draden in verschillende hoogtes met meer geesten. En natuurlijk kun je het gaas rafelen.

2. Mummie theelichtje

Snel gemaakt, met waxinelichtje of draadlampjes op batterijen, een veilig en mooi resultaat.

Benodigdheden: Maak lege groente pot schoon, verband, wiebelende ogen, lijmpistool.

Bevestig het uiteinde aan de glazen pot met een druppel lijm. Laat uw kind het verband om de pot wikkelen. Zet het uiteinde vast met een druppel lijm. Dit is nu de achterkant van de mummie. Nu hoef je er alleen nog maar wiebelige ogen op te leggen, er een kaars in te doen en je bent klaar.

3. Vleermuizen
Met hun wiebelige ogen zijn ze zeker niet griezelig meer.
Benodigdheden: Zwart Engels karton of schuim, wiebelende ogen, wit potlood, schaar, prikpen, vislijn.

Print het bovenstaande patroon. Je kunt ervoor kiezen om het papier dubbel te vouwen en uit te knippen zodat je een hele vleermuis hebt. Of je knipt de helft van de vleermuis uit. Trek het over op je karton. (In het geval van de halve vleermuis, moet je deze nu spiegelen en verbinden met de reeds getraceerde helft. Zo krijg je ook een hele vleermuis).

Knip de vleermuis uit.

Plak de wiebelogen op hun plaats Prik met de prikpen een gat in het midden van de staart van de vleermuis. Nu kan er een vislijn doorheen en is de vleermuis klaar om opgehangen te worden.

Wat altijd wel goed in de smaak valt is het uitsnijden van de pompoen. Ons Teatske is inmiddels oud genoeg om zelf aan de slag te gaan, maar voor kleine kinderen zou ik het bij het uithollen laten en zelf het snijwerk verrichten.
Hoe ga je te werk?
Uiteraard koop je een pompoen.
Snij rond om de kroon in. Haal de “deksel” er af maar gooi deze niet weg. Nu kun je met eetlepels de binnen kant (zaden en vruchtvlees) verwijderen (geef het aan vogels of gebruik het voor soep ed). Als het uithollen zwaar word en het vruchtvlees stugger is ben je wel klaar. Teken eerst een gezicht uit aan de buitenkant en snij deze voorzichtig weg. 
Spuit hem in met wat (haar)lak voor wat langere houdbaarheid. Maar plaats hem op een droge ondergrond die makkelijk schoon gemaakt kan worden. Uit eindelijk gaan ze allemaal rotten, de een wat sneller dan de anderen. Ik plaats er ledlampjes in voor extra effect.  

Veel knutselplezier en HAPPY HALLOWEEN

HARTSTIKKE LEUK DAT JE MIJN CREATIEVE BLOG HEB BEZOCHT!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/).

IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *